in

Top Gear Season 29 Episode 3

Net als in de voorgaande afleveringen bestaat ook Top Gear Season 29 Episode 3 uit twee langere items. Gepresenteerd vanuit de outdoor drive-in begint S29E03 met een item over huurauto’s, om specifiek te zijn auto’s die je voor 15 euro per dag kunt huren.

De film speelt zich af in Cyprus, omdat daar zogenaamd de goedkoopste huurauto’s in Europa te vinden zijn. Na wat afdingen gaan de heren naar de parkeerplaats om te zien wat hun beperkte budget hen heeft opgeleverd. Freddie kon een Suzuki Jimny huren, Chris Harris een Kia Picanto en Paddy een Ford Focus Cabrio.

De presentatoren krijgen verschillende challenges voor hun kiezen geworpen. Deze lopen uiteen van snelle rondjes rijden op een circuit, een stukje offroad en zelfs een bezoekje aan een skigebied. Wie van de drie heeft de beste huurauto gekozen en welke komt het meest ongeschonden uit de test?

Als geld geen rol zou spelen, wat is dan de beste gezinsauto? In het tweede item van Top Gear Season 29 Episode 3 proberen Chris Harris en Paddy McGuinness deze vraag te beantwoorden. Er zijn tientallen auto’s waaruit gekozen kan worden, maar men heeft het bij de VAG groep gehouden. Chris heeft de nieuwe Audi RS6 Avant uitgekozen en Paddy heeft gekozen voor een Lamborghini Urus. De auto’s worden getest door middel van een ritje naar school op het Top Gear-circuit, gevolgd door een dragrace waarbij ze caravans slepen. Ten slotte doet de Stig één ronde in ieder voertuig om te zien welke het snelste is tegen de stopwatch.

Video: Top Gear Season 29 Episode 3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes W124 met Supercharged V12

Mercedes-Benz 300 TE met Supercharged V12

Onboard bij The Stig in de Audi RS6 C8

Onboard bij The Stig in de Audi RS6 C8