in

Toyota 86 TRD Griffon Concept

Toyota Racing Developments (TRD) ontwikkelde de 86 TRD Griffon Concept als een track racer maar met behoud van de 200-pk sterke boxermotor. Alle andere onderdelen krijgen een flinke upgrade maar het belangrijkste is dat TRD 226,7 kg van de Toyota GT 86 heeft weten te schaven waardoor het leeggewicht nu slechts 1.048 kg bedraagt.

Hiervoor hebben ze de motorkap, dak, deuren, kofferdeksel en achtervleugel gemaakt van koolstofvezel, daarnaast heeft TRD gebruik gemaakt van carbonfibre reinforced plastic (CFRP) voor de bumpers, voorvleugels en de diffuser. Al het glaswerk is vervangen door polycarbonaat.

Het exterieur is duidelijk geoptimaliseerd voor circuitgebruik en ook binnenin is het een echte circuitauto. Racestoelen en een zespuntgordel houden de bestuurder stevig op zijn plek en het Momo stuurwiel zorgt voor de beste grip. Daarnaast heeft de bestuurder meters voor zijn neus om de olie- en watertemperatuur in de gaten te houden.
Volgens Toyota maakt de 86 TRD Griffon Concept gebruik van een nieuwe TRD mechanische LSD, een schroefset ophanging, kortere overbrenging en de nieuwe 18-inch wielen verpakt in Yokohama Advan banden.

Bron: Carscoops

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2013 - Milwaukee IndyFest Highlights

IndyCar 2013 – Milwaukee IndyFest Highlights

Rus omzeilt file op briljante manier!

Rus omzeilt file op briljante manier!