in

Toyota-coureurs spelen met de nieuwe vierwielaangedreven GR Yaris

Drie coureurs van Toyota Gazoo Racing mochten gisteren kennismaken met de nieuwe GR Yaris. Dakar-coureur Fernando Alonso, WEC-coureur José María López en WRC-coureur Kris Meeke.

Tijdens de filmdag op het circuit van Estoril in Portugal kwam het met bakken uit de hemel. Een goede test voor de nieuwe Toyota GR Yaris, die beschikt over vierwielaandrijving. De homologatiespecial beschikt over een 1,6-liter driecilinder turbomotor met 262 pk en 360 Nm, uitsluitend gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Tot groot genoegen van de coureurs.

Toyota beweert dat de nieuwe GR Yaris in staat is om in minder dan 5,5 seconden een snelheid van 100 km/h te halen en een topsnelheid heeft van 230 kilometer per uur. Er zijn drie rijmodi: Normaal (met een verdeling van 60:40), Sport (30:70) en Track (50:50).

De hot hatch beschikt over het nodige spoilerwerk en heeft een flink verbrede carrosserie. Met een breedte van 181 cm is de GR Yaris aan de achterkant zo’n 5 centimeter breder en de daklijn van ligt maar liefst 9,1 centimeter lager. Hoeveel de 1.280 kilo wegende GR Yaris gaat kosten is nog niet bekend. De lancering zal in het tweede kwartaal van 2020 plaatsvinden.

Video: Toyota-coureurs spelen met de nieuwe GR Yaris

Toyota-coureurs spelen met de nieuwe vierwielaangedreven GR Yaris

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *