in

Toyota doet flauw met Prius record op Nordschleife

Autofabrikanten gebruiken de Nordschleife meestal om hun modellen nog beter en nog sneller te maken. Het 20.8 kilometer lange circuit kent namelijk zoveel verschillende soorten bochten, hobbels en asfalt dat het een perfect testbaan is. Als autofabrikanten een persbericht naar buiten brengen met daarin de woorden ‘Nordschleife’ en ‘Record’ dan heeft men gelijk iedereens aandacht, maar Toyota doet wel erg flauw.

De Japanse fabrikant schept namelijk niet op over een tijd maar over het brandstofverbruik van de Toyota Prius op de Nordschleife. Journalist Joe Clifford werd in een Prius gezet, uitgerust met wat aerodynamische onderdelen van TRD, met slechts één taak: zo min mogelijk brandstof verbruiken. Daarbij moest hij zich wel aan de minimumsnelheid van 60 kilometer per uur houden.

Joe Clifford slaagde erin om met een brandstofverbruik van 0.4l/100km het 20.8 km lange circuit af te leggen. Zijn tijd? 20 minuten en 59 seconden… Tijdens zijn poging werd de brandstofmotor slechts eenmaal gestart, om vaart te maken voor een steile klim. Zonder deze interruptie was het verbruik misschien wel nul geweest. Clifford verklaarde: “We hebben geen speciale trucs gebruikt voor deze test. We hadden gewoon een volledig opgeladen auto tot onze beschikking, uitgerust met banden met lage rolweerstand en we reden tussen alle andere bestuurders om de uitdaging van de Nürburgring te ervaren.”

Zucht… misschien hadden we er gewoon geen aandacht aan moeten schenken.

Video: Toyota Prius Record op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Oversize Load - Gaat dit goed?

Oversized Load – Gaat dit goed?

De originele Ferrari 330 P4 by Petrolicious

De originele Ferrari 330 P4 by Petrolicious