in

Toyota GR86 Nordschleife Lap

De Toyota GR86 is de opvolger van de GT86 en door de Japanse fabrikant naar een hoger niveau getild. Sport Auto’s testrijder Christian Gebhardt nam de handgeschakelde coupé mee naar de Nordschleife voor een hot lap en klokte een tijd van 08.27,27 minuten.

De GR86 heeft een 2.4-liter boxermotor gekregen in plaats van een 2.0-liter, die met 235 pk over 35 pk extra beschikt ten opzichte van zijn voorganger. Nul tot honderd staat in 6,3 seconden op de teller en dat is ruim 1 seconde sneller dan de GT86 deed. Verder heeft Toyota de carrosserie stijver gemaakt, waardoor de GT86 een betere wegligging in de bochten heeft.

Wij konden geen rondetijden vinden van de vorige generatie, dus het is moeilijk te zeggen hoeveel sneller de GR86 is op de ‘Ring. Het lijkt ons echter wel een leuke stuurmansauto, al heb je voor 60.995 euro een hoop andere opties die sneller zijn..

Video: Toyota GR86 Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rallycoureur krijgt een houten paal door voorruit

Rallycoureur krijgt een houten paal door voorruit

Alfa Romeo Giulia dragrace

Alfa Romeo Giulia dragrace!