in

Toyota GT86 met supercharged 2JZ rookt zijn banden op

De 2020 Toyota Supra staat misschien in het zonnetje, maar het is niet de enige sportwagen die Toyota verkoopt. De Toyota GT86 is er ook nog steeds en iets aantrekkelijker geprijsd. Standaard wordt de Toyota GT86 aangedreven door een 2,0-liter viercilinder boxermotor die 205 pk en 211 Nm koppel produceert.

Voor Josh Armstrong was deze motor te tam om er een burnout-machine van te maken. Zijn oplossing? De legendarische 2JZ-motor van de oude Supra en een supercharger met blower die door de motorkap steekt. De zescilinder maakt gebruik van een mechanisch Enderle-brandstofsysteem dat op methanol werkt. Het vermogen wordt naar de achterwielen gestuurd via een Turbo-Hydramatic 400 automatische transmissie.

De gemodificeerde Toyota GT86 levert nu een vermogen van 430 pk, gemeten op de dyno. Dat soort vermogensaantallen zijn kinderspel voor de 2JZ-motor, maar een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de standaardauto.

In onderstaande video zien we wat deze GT86 het beste doet, zijn banden oproken!

Video: Toyota GT86 met supercharged 2JZ rookt zijn banden op

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

RC-Oldsmobile-Dynamic-88

Ultra-realistische vering op een RC Oldsmobile Dynamic 88

Laffite-G-Tec-X-Road

720 pk Laffite G-Tec X-Road is een off-road supercar