in

Deze Toyota GT86 Time Attack-auto heeft een BMW V10

De Toyota GT86 is een populair platform om te verbouwen tot driftauto of raceauto. De van huis uit geleverde 2.0-liter viercilinder is echter bij lange na niet krachtig genoeg en dus wordt er vaak een nieuwe krachtbron in gelegd. We hebben exemplaren gezien met een 2JZ zescilinder, een Ferrari V8 en zelfs een quad turbo V12. De Australische eigenaar van deze GT86 koos voor een andere setup, een S85 5.0-liter V10 van BMW die te vinden is in de oudere M5- en M6-modellen.

De auto is gebouwd voor Time Attack en in plaats van de SMG-transmissie die normaal gesproken gekoppeld is aan de V10, heeft Zoom Garage gekozen voor een handgeschakelde zesbak van de E92 M3. Verrassend genoeg is de V10-motor niet eens veel zwaarder dan de viercilinder, standaard weegt de S85-motor 35 kg meer maar door de motor te modificeren met lichtgewicht onderdelen is het verschil nog maar 10 kg.

In de video hieronder wordt voornamelijk ingegaan op de technische details van de Time Attack-auto, maar we zien de GT86 gelukkig ook in actie op het circuit.

Video: Toyota GT86 Time Attack met BMW V10

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pagani-Zonda-F-Roadster-in-Tunnel

Pagani Zonda F Roadster huilt in tunnel

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #6

Dashcam-compilatie van de Nederlandse wegen #6