in

Toyota Supra GT300 gespot tijdens test op Fuji Speedway

De Toyota Supra zal volgend jaar zijn debuut maken in de Japanse Super GT-serie. Deze video toont een prototype van de raceauto op het circuit van Fuji Speedway en het klinkt alsof er een V8-motor onder de kap zit.

In tegenstelling tot sommige andere auto’s in de GT300-klasse, bouwt Toyota deze Supra specifiek voor de serie, in plaats van een GT3-spec-model te gebruiken. De regels bepalen dat de raceauto dezelfde afmetingen moet hebben als de straatauto, maar verder mag Toyota de aerodynamica, ophanging en aandrijflijn aanpassen.

Naast de GT300-spec van de Supra zal Toyota ook een krachtigere GT500-spec ontwikkelen voor de 2020 Super GT-serie. Deze zal het opnemen tegen de Nissan GT-R en de Honda NSX.

In de beginjaren van de serie zouden GT500-auto’s niet meer dan 500 pk hebben en GT300-auto’s maximaal 300 pk. De huidige generatie GT500-raceauto’s produceren echter meer dan 600 pk, terwijl de GT300 tussen de 400 en 500 pk beschikbaar hebben.

Video: Toyota Supra GT300 gespot

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De niet zo geheime garage van Porsche

De (niet zo) geheime garage van Porsche staat vol museumstukken

Audi S4 van Philipp Kaess is volledig afgebrand

De beroemde Audi S4 van Philipp Kaess is volledig afgebrand