in

Toyota test met GR Super Sport

Over twee jaar worden de reglementen voor LMP1-auto’s in het FIA WEC gewijzigd. De huidige prototypes worden vervangen door op hypercar gebaseerde raceauto’s, waarvan minstens 20 straatveries geproduceerd moeten zijn. Naast Aston Martin, met de Valkyrie, heeft ook Toyota aangegeven deel te willen gaan nemen aan deze ‘hypercar-klasse’ en daarvoor zijn de Japanners al druk in voorbereiding.

Op Fuji Speedway werd de GR Super Sport Concept getest en die werd bestuurd door niemand minder dan Toyota-CEO Akio Toyoda. De straatversie van de GR Super Sport krijgt een bijna 1.000 pk sterke aandrijflijn, afgeleid van de 2,4-liter V6 hybride die ook in de huidige TS050 Hybrid LMP1 ligt. De raceversie zal overigens minder krachtig zijn, het maximum vermogen in de nieuwe raceklasse is door de FIA gelimiteerd op 750 pk. Het maximale gewicht mag niet meer dan 1.100 kilogram bedragen.

Na twee jaar op rij met overmacht de 24 uur van Le Mans gewonnen te hebben, lijkt Toyota ook een voorsprong te hebben genomen op de concurrenten voor 2021.

Video: Toyota test met GR Super Sport

Toyota test met GR Super Sport

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.