in

Track Day met Pagani Zonda R’s is V12 Porno!

Het Autodromo Nazionale di Monza werd uitgekozen als de laatste etappe van de Pagani Raduno Tour 2019, de perfecte gelegenheid om enkele circuitspeeltjes van Pagani op het hogesnelheidscircuit los te laten.

Er waren drie Zonda’s van de ‘R’-familie aanwezig, één standaard Zonda R, één van de vijf Zonda Revolucións en één Zonda R Evo, in feite een Zonda R maar dan uitgerust met nagenoeg dezelfde aerodynamische upgrades van de Revolución.

De Zonda R is inmiddels 10 jaar oud en de basis, de C12, stamt alweer uit 1999. Ondanks zijn leeftijd is de Zonda R en zijn one-off straatversies wat ons betreft nog altijd de ultieme Pagani. De Huayra heeft gewoon niet dezelfde emotie, mede doordat hij een nogal dof klinkende twin turbo V12-motor gebruikt.

De 6.0-liter V12-motor in de Zonda R’s is een atmosferisch blok van Mercedes-AMG. De M120 lag, in mindere krachtige vorm uiteraard, ook in de 600-serie van Mercedes-Benz. Wil je dus een auto die net zo goed klinkt als deze Pagani’s, koop dan een S600 en installeer een TG Sasaki-uitlaat.

Video: Track Day met Pagani Zonda R’s

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurder M2 Competition verstijft tijdens slip

Bestuurder BMW M2 Competition verstijft tijdens slip

wrc 2019 - Rally de Portugal highlights

WRC 2019 – Rally de Portugal Highlights