in

Travis Pastrana heeft Mt. Washington Hillclimb record verbroken

De Mt. Washington Hillclimb is lang niet zo bekend is als de Pikes Peak International Hillclimb, maar het is de oudste heuvelklim in de Verenigde Staten en wordt als sinds 1904 gerund over een afstand van 12,16 kilometer.

In tegenstelling tot Pikes Peak, die in 2013 volledig geasfalteerd werd, heeft de Mt. Washington Hillclimb nog steeds een mix van asfalt en onverharde wegen die langs diepe ravijnen gaan zonder vangrails. De laatste keer dat de hillclimb werd georganiseerd was in 2014, het is geen jaarlijks evenement, en toen reden David Higgins en co-driver Craig Drew naar een recordtijd van 6:09.09 sec.

Travis Pastrana heeft dat record afgelopen weekend verbroken met zijn 600 pk sterke Subaru WRX STI rallyauto met een tijd van 5 minuten en 44,72 seconden. Dat is 24 seconden sneller het oude record van David Higgins, die dit jaar van de weg schoot in een ultieme poging zijn eigen tijd te verslaan.

Na afloop zei Pastrana; “I hope this record can stand for a little while, this road is such a challenge, it’s probably the toughest road to drive flat-out in the world.” De kans is vrij overigens vrij groot dat het record de volgende keer weer verbroken wordt, dat is al namelijk sinds 1953 steeds het geval, 14 maal op rij.

Video: Mt. Washington Hillclimb record

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lance Stroll weet het gaspedaal niet te vinden

Lance Stroll weet het gaspedaal niet te vinden

Jaguar-E-Pace

Jaguar E-Pace debuteert met een Barrel Roll