in

Tsukuba Lap Record met Nissan S15 Silvia

Under Suzuki is een bekende naam in de Time Attack wereld. Het verbreken van ronderecords is zijn ding en dat is precies wat hij deed op 20 december 2012. Na ongeveer 22 minuten op de baan en 4 sets van 295/35R18 Advan A050 banden ging Under Suzuki er eens goed voor zitten. Samen met zijn 800 pk sterke Scorch Racing Nissa S15 Silvia wilde hij de eerste coureur zijn die een rondetijd van 52 seconden reed op het circuit van Tsukuba. Na een korte warming-up kon de Time Attack beginnen, in zijn 4e ronde wist hij al een 53.310 neer te zetten en in de 8e ronde werd de tijd van 52 seconden gekraakt met een geweldig 52,649!

Met wat meer aerodynamische wijziging en toevoeging van een nieuwe ECU in combinatie met de geweldige Yokohama Advan A050 banden denkt Under Suzuki dat een rondje van 51 seconden mogelijk is. Je zult overigens misschien denken, heeft hij echt Under? Nee, in het begin van zijn time attack-carrière had Suzuki veel last van ‘understeer’, sindsdien staat hij bekend als Under Suzuki.

Video: Tsukuba Lap Record Nissan S15 Silvia

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Martin Brundle test de McLaren M23

Martin Brundle test de McLaren M23

Verlaten fabriek is prima locatie voor Hoonigans

Verlaten fabriek is prima locatie voor Hoonigans