in

Turbocharged Volkswagen Golf R32 heeft 800 pk

Toen de Golf R32 op de markt kwam was het een van de krachtigste hot hatches ter wereld. De R32 maakte gebruik van Volkswagens atmosferische 3,2-liter VR6-motor met 250 pk, in de Mk5, en vierwielaandrijving. Dat resulteerde in een sprint van 6,5 seconden naar 100 km/h in de handgeschakelde versie en 6,2 seconden in de uitvoering met DSG. Respectabele cijfers voor circa 2005.

Tegenwoordig zijn alle snelle hatchbacks uitgerust met een turbocharger en liggen de vermogens van de vierwielaangedreven hot hatches veel hoger en de sprinttijden veel lager. De Golf R32 in deze video is echter ook uitgerust met een turbo waardoor de 13 jaar oude Volkswagen aardig mee kan komen met die nieuwe generatie.

Er wordt geclaimd dat deze Golf R32 achthonderd trappelende paarden onder de kap heeft, maar niets verraadt dat want het uiterlijk is standaard gebleven. Op de halve mijl haalde de auto een snelheid van 259 km/h, net iets sneller dan de Golf Mk7 met Audi vijfcilinder die we twee weken terug zagen.

Video: Turbocharged Volkswagen Golf R32

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Inkas G63

Inkas presenteert verlengde en kogelwerende G63 AMG

Abarth 124 GT4

Abarth 124 GT4 gespot tijdens test op Monza