in

Twin Turbo Ford Mustang heeft iets grotere spoorbreedte

Deze Ford Mustang GT, nu de “Mudstang” genoemd, is een speciale offroader met een iets grotere spoorbreedte.

Deze Mustang heeft in tegenstelling tot de meeste offroaders geen lift kit gekregen voor extra bodemvrijheid. Wat de eigenaar wel heeft gedaan, is enorme spacers op de wielnaven gezet om de spoorbreedte van de Mustang te verbreden. Dit verandert volgens de eigenaar de rijeigenschappen compleet en daar twijfelen we geen seconde aan hem.

De Mudstang heeft niet alleen krankzinnige spacers, maar ook een twin turbo setup onder de Ford-motorkap. De 5,0-liter Coyote V8-motor is uitgerust met twee 67 mm turbo’s, een handgeschakelde GM TH400-transmissie en levert bij maximum turbodruk ongeveer 1.200 pk aan de wielen.

Op het YouTube-kanaal van Unseen Builds zie je dat de eigenaar verschillende dingen onderneemt met zijn muscle car. We hebben hieronder twee video’s geplaatst, de eerste video is de shakedown met de spacers en in de tweede video is de briesende “Mudstang” uitgerust met zogenaamde Paddle-banden.

Video: Twin Turbo Ford Mustang heeft grotere spoorbreedte

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alfa Romeo Mopar Dragster

Dragster met Alfa Romeo body en Supercharged Mopar V8

Audi TT RS 40 Years Edition

Audi TT RS 40 Years Edition laat zich zien op de ‘Ring