in

Deze Twin Turbo Pontiac Trans Am is van de monteur van Ken Block

Gregg Hamilton is een ervaren monteur uit Nieuw-Zeeland met jarenlange ervaring in het WRC voor teams als Toyota en Prodrive. Nu werkt hij voor een kerel met de naam Ken Block, en als je naar deze Pontiac Trans Am kijkt zie je wel wat overeenkomsten met de Hoonicorn van KB.

Sinds zijn verhuizing naar de VS realiseerde Gregg dat zijn droomauto een handgeschakelde, V8-aangedreven auto moest zijn en omdat hij een groot fan is van Smokey en de Bandit was de beslissing snel gemaakt. Maar een monteur moet iets te doen hebben en dus werd de Trans Am geheel verbouwd tot een opvallende verschijning met een verbrede carrosserie, ducktail spoiler en gouden velgen. Gelukkig komen de prestaties overeen met het uiterlijk want Gregg heeft een nieuwe V8-motor met twee turbo’s erin gehangen en de volledige ophanging, aandrijflijn en remmen herzien.

Gregg denkt dat zijn Pontiac net zo snel is als een Corvette Z06, maar hij vindt dat eigenlijk niet eens belangrijk. ” It’s about the build of it. It’s about tinkering with it…”

Video: Twin Turbo Pontiac Trans Am

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Reynard K02 F3000

Formule 3000 tikt 226 km/h aan tijdens Hillclimb Buzet

Dodge Challenger Hellcat glibbert naar 274 kmh op ijs

Dodge Challenger Hellcat glibbert naar 274 km/h op ijs