in

Tyler Menninga laat z’n Monster Truck op de voorwielen balanceren

Een Monster Jam Truck weegt bijna 5.000 kg,  staat op banden van 1.80 meter hoog en heeft een ruim 9-liter grote V8-motor onder zijn fiberglas body. Deze dingen zijn gemaakt om over sloopauto’s te rijden, door de lucht te vliegen en stunts uit te halen.

Vorig jaar zagen we een Monster Truck onbedoeld een perfecte front flip uitvoeren, maar wat de 21-jarige Tyler Menninga in de video hieronder laat zien is minstens zo indrukwekkend. Menninga is een van de acht coureurs in het team van Grave Digger voor 2018, en zijn ‘signature move’  is die enorme truck op de voorwielen laten balanceren. Niet om een paar seconden stil te staan, nee hij gaat vooruit en achteruit een ramp op.

Bedenk ook even dat Tyler gedurende 40 seconden voorover in z’n gordels hangt en op die manier de auto moet besturen, lijkt me niet makkelijk. Het record van Tyler is overigens 90 seconden op de voorwielen.

Video: Monster Truck balanceert op z’n voorwielen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Fifth Gear Season 27 trailer

Trailer nieuw seizoen Fifth Gear

Seat Ibiza Verremt zich op de Nordschleife

Seat Ibiza verremt zich enorm op de Nordschleife