in

UGR Audi R8 doet de kwart mijl in 7,69 seconden!

Zeg hallo tegen ’s werelds snelste Audi R8 op de kwart mijl. Met een run van 7,69 seconden bij 315 kilometer per uur is dit de snelste tijd ooit op de 400 meter lange sprint. Dit is overigens dezelfde R8 die 392 km/h haalde in de staande 1/2 mijl.

Deze Audi R8 is een straatauto met een volledig interieur en er zijn geen gewichtsbesparende onderdelen gebruikt. De R8 van DRAG965 werd bestuurd door KC Howeth en noteerde meerdere runs van zeven seconden. De recordpas werd behaald met drag radials, maar binnenkort gaat het team runs proberen met volledige race-slicks. Een gebrek aan grip lijkt er echter niet te zijn, de launch van de Audi R8 is zo hard, dat de voorwielen los komen van het asfalt.

Underground Racing heeft de V10-motor in deze Audi R8 compleet opnieuw opgebouwd, voorzien van twee turbochargers en aangestuurd door JRR M1 MoTeC motormanagementsysteem. Hierdoor is het vermogen gestegen tot 2.500 pk! Dit vermogen gaat naar alle vier de wielen via een Billet DCT-transmissie met een upgrade van de 1e tot en met de 7e versnelling. De DCT-koppeling is een uit meerdere platen bestaande natte carbon-constructie in een billet omhuizing.

Video: UGR Audi R8 doet de kwart mijl in 7,69 seconden!

UGR Audi R8 doet de kwart mijl in 7,69 seconden!

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *