in

Uitgebreide feature over de Twin Engined Volkswagen Golf VR12

Een paar maanden geleden plaatsten we al een korte video van deze Twin Engined Volkswagen Golf VR12, maar inmiddels heeft het 1320-kanaal een uitgebreide feature gemaakt over deze bijzonder Golf VR12 en die willen we jullie niet onthouden.

Zoals inmiddels bekend heeft deze Golf 3 twee VR6-motoren, één voorin en één achterin. Beide motoren hebben een SP Stage 3 tune en een 67mm Garrett Gen2 GTX3584RS turbocharger, goed voor ongeveer 800 pk per motor en dus 1.600 pk in totaal. Schakelen gaat middels twee SQS sequentiële versnellingsbakken, de poken zijn in de cabine middels een simpel systeem aan elkaar verbonden maar kunnen ook losgekoppeld worden. Zodoende kan de bestuurder de motoren onafhankelijk bedienen voor burnouts.

In de video is te zien dat de Golf VR12 op de halve mijl een snelheid haalde van 292 km/h en op de kwart mijl een tijd klokte van 9.06 seconden. Perfect is de aandrijflijn nog niet, de eigenaar is huiverig om het volle vermogen te gebruiken en dat is niet zonder reden als je het einde van de video ziet.

Video: Twin Engined Volkswagen Golf VR12

Uitgebreide feature over de Twin Engined Volkswagen Golf VR12

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *