in

Deze uitvinding maakt een einde aan achtervolgingen

Hoewel achtervolging bijzonder vermakelijk en spannend kunnen zijn om naar te kijken is het natuurlijk levensgevaarlijk in sommige gevallen. Daarom is voor de politie van belang dat achtervolgingen zo snel mogelijk gestopt worden, voordat er onschuldige slachtoffers vallen. Deze nieuwe uitvinding moet de politie daarbij een handje helpen.

De uitvinding heet de Grappler Police Bumper, het is een uitschuifbaar Y-vormige vork waartussen een net van spanbanden is gespannen. Zodra de vork in horizontale positie is gedaald kan de politieauto naar voren rijden en het net in contact brengen met het achterwiel van de vluchtende auto. Dat achterwiel raakt verstrikt in de spanbanden en is vervolgens verbonden aan de politieauto die daardoor het voertuig tot stoppen kan dwingen.

Als je onderstaande video bekijkt dan zie je dat het een zeer effectief systeem is, veel handiger en effectiever dan spijkermatten of een wegversperring. Daar kan een verdachte namelijk omheen rijden en met dit systeem heeft de politie letterlijk en figuurlijk de touwtjes in handen.

Video: Grappler Police Bumper

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

toyota-land-speed-cruiser

Toyota heeft een 2000 pk sterke Land Cruiser gebouwd voor SEMA

sung-kangs-datsun-240z-magnus-walkers-911-750x420

Sung Kang’s Datsun 240Z & Magnus Walker’s 911T