in

Unieke 870 pk Mini Quattro op St. Goueno Hillclimb

Dit is Chris Slade’s Mini Quattro, een monsterlijke creatie met een 2,5-liter vijfcilinder turbomotor van Audi die is getuned naar 870 pk en 1.014 Nm koppel. Slade doet sinds enkele jaren mee aan de St. Goueno Hillclimb in Frankrijk en is nog zoekende naar de limiet van zijn Mini Quattro.

Zoals je kunt voorstellen is er weinig meer origineel aan deze Mini. De carrosserie is gebouwd door Z-Cars en is volledig van glasvezel, met Lexaan-ramen en onderhuids een buizenchassis. De op maat gemaakte ophanging werd gebouwd door Mobek Racing met Bilstein-schokdempers. De voorremmen zijn van AP Racing met 310 mm schijven en de achterremmen zijn afkomstig van een  Audi S3 met gegroefde-schijven van EBC.

De Audi-motor is voorzien van nieuwe zuigers, drijfstangen, krukas en een Dry Sump-systeem. Op de vijfcilinder zit een Precision 64/68 turbocharger en grotere injectoren om meer brandstof in het motorblok te spuiten. Met 870 pk is vierwielaandrijving hard nodig en dus heeft Chris Slade van diverse Audi-onderdelen zelf een Quattro-systeem gemaakt.

Dit is wederom een unieke creatie en dat maakt hillclimb zo ontzettend gaaf. Afgezien van Time Attack zie je nergens dit soort extreme, zelfontwikkelde raceauto’s. Laat staan dat ze over een smalle bergweg racen met 200+!

Video: 870 pk Mini Quattro

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Unieke 870 pk Mini Quattro op St. Goueno Hillclimb

Reageer op deze video