in

Unieke Ferrari F40 LM Barchetta op Assen

Vorige week was er een hele bijzondere supercar te zien op het TT Circuit Assen, de Ferrari F40 LM Barchetta. Dit is het enige exemplaar dat bestaat en is gebaseerd op de extreme Ferrari F40 LM. De auto werd naar Barchetta-specificatie omgebouwd door Tony Gillet, naast het verwijderen van het dak en het toevoegen van een rolkooi werd de dubbele-wishbone ophanging vervangen voor een instelbare schroefset. Daarnaast zien we dat het uitlaatsysteem is aangepast en dat de einddempers vlak voor de achterwielen uitsteken.

Deze one-off creatie is eigendom van de Belgische miljardair Jean Blaton, ook wel bekend onder het pseudoniem Jean Beurlys. De 2,9-liter twin-turbo V8-motor is zwaar getuned, ook al is het blok van de F40 LM standaard al goed voor 700 pk. Volgens de uploader van de video heeft deze auto vorige week op de dyno 940 pk aangetikt! Het gewicht blijft steken op 800 kg waardoor de pk-gewichtsverhouding uitkomt op 1.21 pk per kilogram.

Beelden van de Ferrari F40 LM Barchetta op het TT Circuit van Assen zie je hieronder.

Video: Unieke Ferrari F40 LM Barchetta op Assen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

FIA WEC 2015 - Audi wint in Silverstone na thriller

FIA WEC 2015 – Audi wint in Silverstone na thriller

Petrolicious - Aston Martin V8 Series 3

Petrolicious – Aston Martin V8 Series 3