in

Unimog U5023 is de ideale brandweerauto voor bosbranden

Heel Europa heeft de afgelopen weken te maken gehad met extreme droogte en hitte wat heeft geleid tot zeer veel natuurbanden. In Kirchzarten, een plaats in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, maakt de brandweer gebruik van een übercoole Unimog U5023 en daar hebben ze onderstaande promovideo van gemaakt.

De Unimog is natuurlijk bijzonder goed off-road en het perfecte voertuig om bosbranden in het Zwarte Woud te bestrijden. Dankzij de hoge bodemvrijheid van 45 cm kan hij moeiteloos omgaan met steile helligen en is het mogelijk om efficiënt vuurhaarden te bestrijden op moeilijk terrein. Kirchzarten koos voor een Unimog U5023 met een opbouw van Ziegler. De 14,5-ton brandweerauto beschikt over een centrifugaalpomp die 3000 liter per minuut kan pompen en een watertank met een capaciteit van 4000 liter en een extra schuimtank van 500 liter.

De Unimog wordt aangedreven door een 5.1-liter viercilinder dieselmotor met een vermogen van 231 pk en 900 Nm koppel.

Video: Unimog U5023 brandweerauto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurder-ziet-truck-over-het-hoofd

Bestuurder ziet enorme truck over het hoofd

BMW M5 vs Alpina B5

BMW M5 vs Alpina B5 – Wat is de beste supersedan?