in

V10 Sound Battle: Lexus LFA vs Porsche Carrera GT

De Lexus LFA en Porsche Carrera GT worden vaak genoemd als de best klinkende productieauto’s  ooit gemaakt. Beide supercars hebben een atmosferische V10-motor, maar welke klinkt eigenlijk het beste?

In deze video van SCD zien we een korte rev battle. De LFA met zijn alom geprezen 4.8-liter atmosferische V10-motor, ontwikkeld in samenwerking met Yamaha, beschikt over 553 pk en een koppel van 480 Nm. De V10 in de Carrera GT heeft een inhoud van 5,7-liter en meer vermogen met 603 pk en 590 Nm koppel.

De rev battle vindt plaats in de eerste 25 seconden van de video, daarna wordt de LFA meegenomen naar buiten terwijl de Carrera GT achterblijft in de garage. We hadden graag beide auto’s buiten in actie gezien voor een ultieme vergelijking, maar op basis van de rev battle in de garage klinkt de LFA toch nét iets gaver.

Welke V10 klinkt volgens jou het beste?

Video: V10 Sound Battle: Lexus LFA vs Porsche Carrera GT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van week 11

De Motorsport Crashes van week 11

Formula Seven

Populaire YouTuber maakt kennis met Formula Seven