in

V8 Supercars 2012 – Abu Dhabi Highlights

In het voorprogramma van de Formule 1 reed dit weekeinde het Australian V8 Supercars kampioenschap op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Races 24 en 25 werden op de zaterdag verreden, twee sprintraces van 12 ronden op het snikhete circuit van Yas Marina. Het asfalt bereikte een temperatuur van maar liefst 45 graden!

Will Davison zetten zijn Ford Performance Racing Ford Falcon op pole position neer maar moest die plek in bocht 9 alweer afstaan aan Jamie Whincup. De Holden coureur reed vervolgens 4 seconden weg van Davison en greep onbedreigd de overwinning voor Davison en Van Gisbergen. Whincup’ teamgenoot Craig Lowndes maakte bij de start direct drie plaatsen goed. Maar in de tweede ronde moest Lowndes zijn zesde plek al aan Garth Tander prijsgeven. Vervolgens verremde Lowndes zich in de 8e ronde bij bocht 8 waardoor Mark Winterbottom in de FPR Ford Falcon binnendoor kon steken en Lowndes als 8e over de streep kwam.

Tijdens race 25 bleef de top 3 ongewijzigd, Jamie Whincup was ongenaakbaar voor Will Davison en Shave van Gisbergen. Naast de overwinning greep Whincup nog een record, het door Triple Eight Team Vodafone gebouwde chassis 888-023 behaalde maar liefst 100 overwinningen en de auto van Whincup pakte 27 overwinningen wat het tot de meest succesvolle auto ooit maakt in de geschiedenis van V8 Supercars.

Tot niemands verbazing reed Jamie Whincup ook op zondag naar de overwinning, hij versloeg Ford Performance Racing-coureur Will Davison direct bij start, waarbij beide bolides elkaar licht toucheerden.Vervolgens reed de Team Vodafone-coureur onbedreigd naar zijn 63e V8 Supercar-overwinning.

Tot slot blijkt Bernie Ecclestone niet echt blij te zijn met de groeiende populariteit van de V8 Supercars met als toppunt de deal met Austin Texas. De V8 Supercars kregen maar beperkte tijd op het circuit van de FOM terwijl er geen ander voorprogramma was, V8 safety car chauffeuse Amber Anderson werd naar huis gestuurd omdat de bestuurder van de safety car toegewezen moest worden door FOM en tot slot mocht V8 Supercars personeel niet in de F1 paddock komen. Het gedrag van de 82 jarige heerser begint toch wel extreme vormen aan te nemen..

Race 24 & 25 Highlights

Race 26 Highlights

V8 Supercars 2012 – Abu Dhabi Highlights

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *