in

V8 Supercars 2012 – Sandown 500 Highlights

De 10e ronde van het V8 Supercars kampioenschap vindt plaats op het circuit van Sandown Raceway nabij Melbourne. Normaal gesproken staan er twee sprintraces op het V8 Supercars programma maar tijdens ronde 10 gaat het om één endurance race over 500 kilometer. De Sandown 500 wordt precies één maand voor de Bathurst 1000 gereden en dus kunnen de coureurs zich opmaken voor een dubbele portie endurance racing.

Iedere V8 Supercar coureur krijgt een co-driver waarmee hij de race moet voltooien, de co-drivers beginnen de race zodat de V8 Supercar coureurs de race kunnen uitrijden. Nu de strijd om het kampioenschap zo close is, Whincup leidt met 1 punt voorsprong op Winterbottom, is het van belang dat de co-drivers geen grote fouten maken zodat de kampioenschap kandidaten het onderling kunnen uitvechten.

De strijd tussen Holden en Ford, Whincup en Winterbottom, gaat verder in onderstaande video’s, over één maand staat de grootste race van Australië op het programma: Bathurst.

Video 1

Video 2

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Manhart MH3 V8 RS Biturbo Clubsport

Manhart MH3 V8 RS Biturbo Clubsport

Wiesmann GT MF5 Factory Tour

Wiesmann GT MF5 Factory Tour