in

V8 Supercars 2012 – Sydney Telstra 500 Highlights

Het laatste raceweekend van het V8 Supercars kampioenschap vond plaats in de straten van Sydney. Hoofdsponsor Vodafone nam dit weekend afscheid van het succesvolle Triple Eight Team en Shane van Gisbergen nam eveneens afscheid van de V8 Supercars serie.

Jamie Whincup en teamgenoot Craig Lowndes wisten zich voor de eerste race slechts als 14e en 16e te kwalificeren dankzij een regenbui vlak voor de kwalificatie. Tim Slade behaalde voor de eerste wedstrijd zijn eerste V8 Supercar-pole. De Ford coureur reed geruime tijd aan de leiding van de eerste race maar viel uiteindelijk terug naar de tweede plaats omdat hij brandstof moest besparen. Hij werd gepasseerd door Graig Lowndes die dankzij de vier safety cars veel plekken kon goedmaken en zodoende in de 61e ronde de leiding kon overnemen. Het was de 89e overwinning voor Graig Lowndes en een mooi afscheidscadeau aan hoofdsponsor Vodafone, die overigens de auto’s in een McLaren kleurenschema had laten spuiten.

De tweede race van het weekend werd eindelijk weer eens gewonnen door Ford, Will Davison reed van start tot finish aan de leiding en bezorgde  Ford Performance Racing een fraaie overwinning. Graig Lowndes werd tweede voor James Courtney en Tim Slade.
Shane van Gisbergen had een teleurstellend weekend, in beide wedstrijden haalde de Nieuw-Zeelander de finish niet. Tijdens de eerste race kwam hij in aanraking met Tony D’Alberto waardoor hij gehavend terug naar de pits reed. Op het moment dat hij de Medical Car passeerde brak de wishbone waardoor de auto uit brak en de Medical Car ramde.
De tweede race verliep niet veel beter, in de eerste ronde brak het differentieel en daarmee kwam een einde aan het raceweekend en de V8 Supercars carriere van Shane van Gisbergen.