in

V8 Supercars 2014 – Bathurst 1000 was een spektakel

Degene die het V8 Supercars championship niet volgen, nu is een goede dag om te beginnen! De grootste race van het jaar, de Bathurst 1000, was een geweldig spektakel en verraste de kijker keer op keer. De race duurde bijna 8 uur, kende 10 safety car onderbrekingen en het gevecht om de overwinning ging tot de laatste ronde.

De Bathurst 1000 is de tweede ronde van het Pirtek Enduro Championship, een kampioenschap over drie races binnen het V8 Supercars Championship. De vaste V8 Supercar coureurs krijgen een teamgenoot voor de endurance races en het resultaat telt mee voor het normale kampioenschap.

Op zaterdag knokte Shane van Gisbergen zich naar pole position, zijn allereerste op ‘Mount Panorama’. Zijn tijd van 2.06.327 was drie tienden sneller dan FPR Ford Falcon van Mark Winterbottom terwijl Scott McLaughlin de GRM Volvo S60 V8 Supercar als derde kwalificeerde. De Tekno Autosports-coureur, die vorig jaar nog met Jeroen Bleekemolen reed, vormt dit jaar een team met Tekno Autosports Teameigenaar Jonathon Webb.

De Bathurst 1000 is ieder jaar een spektakel, dat was in 2013 zo en in 2012 ook. Maar dit jaar was het nog extremer, elke vorm van dramatiek zat in de race. Het heeft dan ook geen zin om een verslag te lezen want dit kunnen wij gewoon niet goed samenvatten, dit moet je gewoon zien en daarom plaatsen wij bij ieder artikel een video. Omdat beelden meer zeggen dan 10.000 woorden.

Video: V8 Supercars 2014 – Bathurst 1000

Spannende laatste ronden

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WTCC 2014 - Shanghai Highlights

WTCC 2014 – Shanghai Highlights

Ferrari uitslover eindigt in de muur

Ferrari uitslover eindigt in de muur