in

V8 Supercars 2014 – Phillips Island 400 Highlights

De Plus Fitness Phillip Island 400 was het een na laatste raceweekend voor de V8 Supercars. Het snelle en extreem gave circuit is gelegen op een eiland voor de kust van Zuid-Australië en behoort tot de favoriete circuits van veel coureurs.

In de eerste wedstrijd op Phillip Island boekte Scott McLauglin zijn vierde overwinning van het seizoen. De Volvo S60-coureur versloeg de Red Bull Team Holdens van Jamie Whincup en Craig Lowndes. Jamie Whincup had na deze race nog maar een paar punten nodig om voor de zesde keer het V8 Supercars Championship op te eisen.

Dit deed Whincup in stijl door de tweede race op Phillip Island te winnen, teamgenoot Graig Lowndes maakte het feestje compleet en eindigde als tweede. De grootste rivaal van Whincup, Mark Winterbottom, eindigde met zijn Ford Falcon als derde maar kon het hele weekend geen vuist maken tegen de Holdens.

De derde wedstrijd van het weekend kende een dramatische ontknoping, TWR Holden-coureur Garth Tander kwam in de laatste ronden zonder benzine te zitten en met de finishvlag in zich viel zijn V8-motor uit. Omdat  GRM Polestar-coureur Scott McLaughlin hem op die hielen zat pakte hij zijn tweede overwinning van het weekend. Mark Winterbottom eindigde voor het team van Ford Performance Racing als derde.

Shane van Gisbergen, die de afgelopen races steeds voorin te vinden was, had een dramatisch weekend. Laatste, achttiende en vijfde is niet wat de ‘Kiwi’ met Nederlands bloed ervan verwacht had.

Video: Phillips Island 400 Highlights

Race 33

Race 34

Race 35

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2015 Ford Mustang Shelby GT350 Promo video's

2015 Ford Mustang Shelby GT350 Promo video’s

Zo wordt een Strakka Dome LMP2 gebouwd

Zo wordt een Strakka Dome LMP2 gebouwd