in

V8 Supercars 2018 – Bathurst 1000 Highlights

Bathurst 1000 is niet alleen de grootste race van het V8 Supercars Championship, maar van heel Australië. De 1000 kilometer lange strijd staat bekend als The Great Race en wordt al sinds 1963 gehouden.

Voorafgaand aan de race worden er zes vrije trainingen gehouden, een kwalificatie en een Top 10 Shootout. In die shootout om pole position was David Reynolds het snelste, 0.0094 seconden voor Jamie Whincup. Reynolds en het team van Erebus Motorsport ontpopten zich zodoende tot een verrassende favoriet voor de race.

Tot aan de 135e ronde hadden Reynolds en teamgenoot Youlden grotendeels aan de leiding gereden. Maar Reynolds kreeg kramp in zijn rechtervoet en kon de anderhalve seconde voorsprong op Graig Lowndes niet vasthouden. Langzaamaan kwam Lowndes dichterbij en op het rechte stuk richting de berg kwam de Triple Eight-coureur langszij.

Reynolds moest uiteindelijk het stuur overgeven aan teamgenoot Youlden, waarna het team ook nog een drive-through opgelegd kreeg voor teveel wielspin in de pits. Uiteindelijk finishte het team, wat 135 van 161 ronden aan kop ging, als dertiende.

Voor Craig Lowndes, welke als negende was gestart met teamgenoot Steven Richards, was het de zevende Bathurst 1000-overwinning uit zijn carrière. De voorsprong ten opzichte van Scott Pye en Warren Luff, die als tweede eindigden, bedroeg 6,2 seconden. Scott McLaughlin en Alex Premat maakten het podium compleet.

Video: V8 Supercars 2018 – Bathurst 1000 Highlights

Pole Lap

Highlights Race

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

LS Swapped Mercedes-Benz 190E

LS swapped Mercedes-Benz 190E

Rolls Royce Cullinan Rijtest

Rolls-Royce Cullinan Rijtest