in

V8 Supercars-coureur loopt weg van 250 km/h crash

Tijdens de eerste V8 Supercars-race op Sandown kwamen Todd Hazelwood en Jonathon Webb in aanraking met elkaar in turn 6, een bocht waar de Australische Supercars met 250 km/h op afkomen voordat ze insturen. Met nauwelijks uitloop is dit een bocht waar ieder contact resulteert in een groot ongeluk, zoals afgelopen weekend het geval was.

De 21-jarige Hazelwood werd door Webb dwars getikt waarna zijn auto hard in de bandenstapel vloog en gelanceerd werd. Door de enorme impact spinde Hazelwood’s bolide in de lucht meerdere malen om zijn as, waarbij het merendeel van de carrosserie verwoest werd.

De veiligheidsuitrusting deed gelukkig zijn werk en Todd kon ongedeerd uit het wrak klimmen. Na een medische check werd Todd goedgekeurd om weer te gaan racen en dat deed hij, één uur later nam hij deel aan de Dunlop Super2 Series support race en eindigde op het podium. Wat een bikkel!

Via: WTF1

Video: V8 Supercars crash Sandown

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Onboard Lap Subaru WRX STI Type RA NBR Special

Subaru WRX STI Type RA NBR Special Nordschleife Lap

Best Driver's Car 2017 - Aston Martin DB11

Best Driver’s Car 2017 – Aston Martin DB11 Hot Lap