in

Valentin Hasse-Clot laat zien hoe je 13 auto’s inhaalt in eerste ronde

Valentin Hasse-Clot kroonde zich in 2017 tot kampioen in de rookie divisie van de Franse Porsche Carrera Cup. Afgelopen maand maakte de 21-jarige coureur een uitstapje naar de Britse Carrera Cup, waar hij debuteerde op het circuit van Snetterton. Omdat hij in de eerste race was gecrasht moest hij in de tweede race achteraan starten en dat deed hij met verve.

Zoals we in de video hieronder kunnen zien maakte hij 13 plaatsen goed in slechts zeven bochten. Valentin dook iedere keer in het juiste gat, remde later en maakte optimaal gebruik van de vrije ruimte. Uiteindelijk finishte Valentin als 7e van de 21 deelnemers.

De Porsche Carrera Cup is een one-make series, oftewel iedereen rijdt in dezelfde soort auto met dezelfde motor en dezelfde banden. Des te knapper is de prestatie van de jonge Franse-coureur. Meer van dit soort heerlijke openingsrondes zie je hier.

Video: 13 auto’s inhalen in eerste ronde

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sky Sports analyseert startcrash van Grand Prix België

Sky Sports analyseert startcrash van Grand Prix België

Mitsubishi Pajero klokje rond

Klokje Rond – Deze Mitsubishi Pajero reed al 550.238 km