in

Valentino Rossi achter het stuur van de Ferrari 488 Pista

Zevenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi heeft altijd nauwe banden gehad met Ferrari. Tussen 2005 en 2009 testte de motorcoureur minstens zeven keer met Formule 1-auto’s van het merk uit Maranello en naar verluidt zat de Italiaan op een gegeven moment binnen een halve seconde van Michael Schumacher.

De overstap van twee wielen naar de koningsklasse op vier wielen werd nooit gemaakt, Rossi durfde de motorsport niet te verlaten. “Ik wist dat ik nog een paar goede jaren in me had. Bovendien was het risico te groot.” Dat wil overigens niet zeggen dat Rossi zijn ambities als autocoureur heeft opgegeven, hij heeft een paar keer geracet in de Blancpain Endurance Series met een Ferrari 458 GT3 en heeft diverse malen de Monza Rally Show gewonnen in een WRC-bolide.

Zijn laatste avontuur op vier wielen was in de Ferrari 488 Pista, “The Doctor” nam een gecamoufleerd prototype mee rond de Fiorano-testbaan. Dankzij de 3,9-liter twin turbo V8 beschikt de 488 Pista over 720 pk en dat is zelfs voor een MotoGP-coureur indrukwekkend veel vermogen.

Video: Valentino Rossi in de Ferrari 488 Pista

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

HKS TRB-03 Tsukuba Lap Record

HKS TRB-03 verbreekt lap record Tsukuba

Jaguar XKSS

Petrolicious – Jaguar XKSS