in

Van der Garde wint de RAC TT tijdens Goodwood Revival

Goodwood Revival is een prachtig evenement dat zijn gelijke niet kent. Gedurende drie dagen in september worden er races verreden met auto’s en motorfietsen uit de periode 1948-1966, de originele periode van het circuit. Niet alleen de auto’s en motorfietsen zijn oud maar ook alles eromheen, zo is er een dresscode voor de jaren ’50, wordt er gebruik gemaakt van oude pitcomplexen, gelden de regels van vroeger en wordt de ‘fish and chips’ geserveerd in een (kopie) krant uit de jaren 50. Het hele evenement is tot in de kleinste details in de sfeer van weleer.

David Hart reed samen met Giedo van der Garde de RAC TT Celebration race, de grote race van Goodwood Revival. Ook tijdens dit evenement maakt men vaak gebruik van de PRO-AM samenstelling en samen reed het duo in een AC Cobra. Hart en Van der Garde hadden zich als derde gekwalificeerd maar direct bij de start greep David Hart al de leiding.

Hart bouwde een voorsprong op van vijf seconden maar die werd teniet gedaan door een safety car, tijdens deze onderbreking nam de Sauber testcoureur het stuur over en reed aan kop weer naar buiten. Een remfoutje zorgde er echter voor dat Van der Garde met onderstuur rechtdoor ging waardoor Bryant langszij kwam en een voorsprong opbouwde van drie seconden. Van der Garde zette de achtervolging in en met een serie snelle ronden – waarvan de snelste op slechts twee tienden van de poletijd – liep hij in op Bryant.

Van der Garde passeerde niet veel later Bryant en reed de AC Cobra als eerste over de streep. Niet geheel zonder problemen overigens want vier ronden voor het einde zat de bak vast in de vierde versnelling. Hieronder zie je de highlights van de RAC TT tijdens Goodwood Revival.

Video: Van der Garde wint de RAC TT

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chevy Pick-up is officieel 's werelds snelste street-legal auto

Chevy Pick-up is officieel ’s werelds snelste street-legal auto

Armytrix maakt Ferrari California T brutaal luid!

Armytrix maakt Ferrari California T brutaal luid!