in

Carlos Sainz heeft een nieuwe auto; Ferrari 812 Competizione

Carlos Sainz, Formule 1-coureur voor Ferrari en teamgenoot van Charles Leclerc. De Spanjaard zit al 9 jaar in de Formule 1 en is een gevestigde naam in de autosport. Bijna iedere autocoureur heeft thuis een garage vol staan met sport, super of hypercars. Carlos Sainz niet, in 2016 tijdens de persconferentie van de GP van Hongarije vertelde een aantal coureurs wat voor auto(‘s) ze thuis op de stoep hadden staan. Carlos Sainz viel op toen hij vertelde dat hij een Volkswagen Golf GTI had, en geen Ferrari, Porsche of Mercedes. 

In onderstaande video vertelt Carlos dat hij de Golf GTI van zijn ouders heeft gekregen, een mooi cadeau waar hij tot op de dag van vandaag nog altijd erg blij mee is. Maar toch is het tijd voor iets nieuws, naast coureur wordt Sainz ook klant bij Ferrari, hij heeft namelijk een gloednieuwe Ferrari 812 Competizione aangeschaft.   

Deze Ferrari wordt aangedreven door een 6.5-liter atmosferische V12-motor, welke goed is voor een vermogen van zo’n 830 pk en 690 Nm koppel. In 2,85 seconden schiet de 812 Competizione van 0-100 km/h. De overstap van een Volkswagen naar deze 812 Competizione zal een flinke zijn, maar Carlos is wel wat vermogen gewend en maar wat blij met zijn nieuwe Ferrari. 

Video: Carlos Sainz heeft een nieuwe auto; Ferrari 812 Competizione

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

509 pk Vw Golf Mk2 is een monster op de 'Ring

509 pk Vw Golf Mk2 is een monster op de ‘Ring

Toyota Tundra vs Volvo XC90

Toyota Tundra vs Volvo XC90 crashtest toont enorm verschil