in

Van Gisbergen passeert titelrivaal in laatste ronde

Dit weekend komt niet alleen een einde aan het Formule 1-kampioenschap van 2018, maar ook het V8 Supercars Championship. Het belooft een nagelbijtende ontknoping te worden tussen titelrivalen Shake van Gisbergen en Scott Mclaughlin.

Gisteren, tijdens de een na laatste race van het seizoen, won van Gisbergen de race door Mclaughlin in de allerlaatste ronde te passeren. De Ford-coureur moest brandstof bespraken en kon van Gisbergen niet achter zich houden. Het was een waanzinnig ontknoping, maar het heeft een staartje gekregen.

Officials kwamen op zondagochtend bijeen en gaven van Gisbergen een penalty van 25 seconden voor een pitstop-overtreding tijdens zijn spectaculaire zege. De dramatische ontwikkeling ontnam van Gisbergen zijn overwinning en zag hem van de eerste naar de vijfde plek terugvallen achter McLaughlin, David Reynolds, Jamie Whincup en Scott Pye.

De penalty betekent ook dat McLaughlin zijn voorsprong in het kampioenschap vergroot naar 53 punten op van Gisbergen. De laatste race van vandaag is 150 punten waard.

Video: Van Gisbergen passeert titelrivaal in laatste ronde

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Daniel Ricciardo's Red Bull Racing Highlights

Daniel Ricciardo’s Red Bull Racing Highlights

Hamilton, Vettel en Max dollen tijdens persconferentie in Abu Dhabi

Hamilton, Vettel en Max dollen tijdens persconferentie in Abu Dhabi