in

Vaughn Gitttin’s Fox Body Beater

Grote drifters hebben naast hun wedstrijdauto vaak nog een Beater in de garage staan om mee te oefenen en te spelen. Drifters als Ryan Tuerck en Chris Forsberg hebben bijvoorbeeld een Nissan 200SX en Vaughn Gitttin Jr, zo Amerikaans als hij is, heeft een Mustang Fox Body. Veel mensen weten niet dat Vaughn zo’n auto heeft en dus besloot hij om zijn Fox Body Beater aan het publiek voor te stellen.

Met een Beater heb je maar een doel voor ogen, plezier maken. De Fox Body van Vaughn is dan ook niet de mooiste auto die je hebt gezien, de bumpers worden met tie wraps bij elkaar gehouden, hij heeft hier en daar een deukje en wordt nauwelijks gewassen. Maar het belangrijkste is dat hij  technisch in orde is.

Onder de kap ligt een 300 pk sterke 5.0-liter Ford motor met een Magnaflow uitlaat en K&N luchtfilter. Daarnaast zijn de stuurinrichting, versnellingsbak en de handrem aangepast voor driften. Volgens Vaughn is de Mustang Fox Body ‘The best kept secret of drifing’, helaas zijn ze hier in Europa vrij zeldzaam. Geen 1000 dollar koopjes dus zoals in de Verenigde Staten.

Video: Vaughn Gitttin’s Fox Body Beater

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar: Van C-Type tot F-Type

Jaguar: Van C-Type tot F-Type

Audi S3 Sedan vs Subaru WRX STi

Audi S3 Sedan vs Subaru WRX STi