in

De veiligste auto’s van 2017 volgens Euro NCAP

Elk jaar publiceert Euro NCAP een overzicht van auto’s die in hun respectievelijke segment het beste presteerden. Het aantal sterren kan namelijk niet rechtstreeks vergeleken worden tussen auto’s uit verschillende categorieën. Omdat de eisen voor de notering elk jaar hoger liggen, wordt de “Beste in zijn klasse”-vergelijking alleen per kalenderjaar gemaakt, zodat alle voertuigen beoordeeld worden aan de hand van dezelfde normen.

De “Beste in zijn klasse” wordt berekend op basis van vier onderdelen, volwassen inzittende, kind inzittende, voetganger en Safety Assist. Voertuigen die zich kwalificeren voor “Beste in zijn klasse” worden alleen beoordeeld op basis van standaardveiligheidsuitrusting, optionele veiligheidsuitrusting zijn dus uitgesloten.

De klasses die we in onderstaande video zien zijn: Executive, Grote SUV, Kleine SUV, Supermini, Kleine MPV en Kleine gezinsauto. Sommige categorieën zijn niet vertegenwoordigd, omdat Euro NCAP in die klasse te weinig auto’s had.

Via: Euro NCAP

Video: De veiligste auto’s van 2017

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Snelste-Volkswagen-Transporter-ter-wereld

Voor €155.500 koop je de snelste Volkswagen Transporter

Toyota-Hilux-landt-rechtop-in-Dakar

Toyota Hilux staat rechtop in 5e etappe Dakar