in

Tijd voor een verbod op bellende voetgangers?

De mobiele telefoon speelt een negatieve rol in het verkeer. Het is een feit dat automobilisten minder bewust zijn van hun omgeving als ze in de weer zijn met hun mobiele telefoon. Geheel terecht dus dat bellen en sms’en tijdens het rijden flink beboet wordt, maar wellicht geldt dit binnenkort ook voor andere weggebruikers.

Bellen tijdens het fietsen is nog niet verboden in Nederland maar er gaan geruchten dat men dit in de toekomst wil gaan verbieden. In België is mobiel bellen tijdens het fietsen, met de telefoon in de hand, al verboden. In Nederland is dit alleen het geval voor bestuurders van gemotoriseerde voertuigen, maar ook in Nederland geldt dat wanneer je door het bellen een gevaar op de weg bent, je strafbaar bent.

Zou de mevrouw in onderstaande video dan ook strafbaar bezig zijn, die is zo druk aan het telefoneren dat ze geen oog heeft voor het verkeer en dus een gevaar is voor zichzelf en de rest. Laat je mening horen in de comments.

Video: Bellende voetgangers

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. In de vroegere verkeersregels stond een regel die luide : Eenieder mag aan het verkeer deelnemen als hij/zij zichzelf of anderen NIET in gevaar brengt ! Dat is met deze mevrouw dus duidelijk wel het geval daar zij meer met haar mobile bezig is dan met het verkeer .

Reageer op deze video

McLaren Introduceert Kevin Magnussen

McLaren Introduceert Kevin Magnussen

Tom Coronel test BMW M3 DTM

Tom Coronel test BMW M3 DTM