in

Vergeet koffie, met een Ferrari 288 GTO word je pas echt wakker

Wake up, walk down to the garage, and hop in your Ferrari: if there was a 288 GTO a few paces away, wouldn’t it be more effective than coffee?” Dit is de nieuwe serie van Petrolicious genaamd Morning Coffee!

De bekende Ferrari-verzamelaar David Lee laat zien hoe het is om echt lekker wakker te worden, niet met een kop koffie en een krantje, maar met een stevig potje stampen in de Ferrari 288 GTO. Als ik die keuze had zou ik die kop koffie ook wel laten staan….

De Ferrari 288 GTO is een Group B-auto die nooit in staat was om te racen. De 2.8-liter V8 twin turbo spuugt vlammen uit de uitlaat en stuurt 400 pk naar de achterwielen. Met 1.160 kg is hij lichter dan de 308 en dat heeft hij te danken aan fiberglas panelen, kevlar motorkap en een carbon fiber dak. De prestaties van deze machine waren ongekend voor zijn tijd, 0-100 km/h in 4.8 seconden, 0-200 km/h in 15 seconden en als eerste productieauto doorbrak hij de legendarische grens van 300 km/h.

Video: Wakker worden met een 288 GTO

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW 1M Coupe V10

BMW 1M met E60 V10 is een heerlijke driftmachine

NASCAR Truck

Deze NASCAR Truck race finish slaat echt alles