in

Verlaten auto’s in de radioactieve zone van Fukushima

Twaalf jaar geleden vond 130 km uit de kust van Japan een zeebeving plaats met een kracht van 9,0 op de schaal van Richter. De daaropvolgende tsunami bracht vloedgolven van 15 meter hoog en trof onder andere de kerncentrale Fukushima Daiichi. Het gevolg daarvan was dat de kernreactor niet gekoeld kon worden en er een kernsmelting plaatsvond.

Meer dan 100.000 mensen uit de nabije regio werden geëvacueerd om hen te beschermen tegen radioactieve straling. Inwoners moesten alles achterlaten en het gebied zo snel mogelijk verlaten, waardoor er een spookstad ontstond. Tegenwoordig is de radioactieve zone rond de fabriek veel kleiner, waardoor YouTube-kanaal ‘Exploring the Unbeaten Path’ een kijkje kon nemen in het gebied.

In deze video focust Bob zich op de achtergelaten auto’s in Fukushima. In sommige gebieden zijn voertuigen verzameld en naar opslagruimten verplaatst om gesloopt te worden. Maar we zien ook auto’s die ter plekke zijn achtergelaten, zoals een Mitsubishi Lancer Evo VII, Subaru WRX, Toyota MR2, Nissan Skyline, Porsche 964, Honda S2000 en een Datsun-raceauto.

Video: Verlaten auto’s in de radioactieve zone van Fukushima

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van 2023 week 4

De Motorsport Crashes van 2023 week 4

Alfa Romeo C43

Dit is de 2023 Alfa Romeo C43 F1