in

Verstappen eindigt als 3e in FIA F3 met meeste overwinningen

De elfde en laatste ronde van het FIA Formula 3 European Championship vond afgelopen weekend plaats op de Hockenheimring. Esteban Ocon had het kampioenschap al op zal sinds Imola maar de strijd om de tweede plaats was nog niet gestreden.

Max Verstappen had voor aanvang drie punten voorsprong op Tom Blomqvist, en door de eerste race te winnen wist Verstappen het gat te vergroten naar 13 punten. De kwalificaties voor de tweede en derde race verliepen echter niet zoals gewenst, een negende en zevende plek is niet wat we gewend zijn van Max.

Op de een of andere manier heeft de Van Amersfoort auto het tempo niet meer, Max weet zich in de tweede race nog wel op te werken tot de vijfde stek maar kan de vier jongens voor hem niet bijhouden. “Ik kon niet meer binnen een seconde komen. Ik kon op het rechte stuk niet volgen, hoewel ik vol gas reed op het rechte stuk. Zo goed als het op Imola ging, zo slecht ging het hier.” De race wordt gewonnen door Blomqvist die daardoor twee punten voor staat op de Nederlander in de stand om het kampioenschap.

De derde en laatste race vertrekt Blomqvist wederom van pole position, Verstappen moet van plek zeven komen. Met een schitterende inhaalmanoeuvre op Ocon weet de 17-jarige Nederlander de zesde plek over te nemen maar meer zit er niet in. Vooraan werd Blomqvist nog gepasseerd door Auer en King maar doordat de Brit voor Verstappen finisht is hij tweede in het kampioenschap.

In een terugblik op het seizoen zegt Jos: “Van alle F3-rijders heeft hij de meeste wedstrijden gewonnen en dat bij een team dat voorheen nog geen wedstrijd had gewonnen. Max heeft het in mijn ogen heel goed gedaan en op veel mensen erg veel indruk gemaakt.” Max zelf zegt: “We begonnen het seizoen als een leerjaar, maar op een gegeven moment was ik zelf ontevreden met een tweede of derde plek. In het begin van het seizoen hebben we te veel technische problemen gekend met de elektronica en de motor. Daar kunnen we zelf en als team helemaal niets aan doen, maar dat heeft ons wel veel punten gekost. Ook dat hoort allemaal bij autosport en uiteindelijk ben ik blij en tevreden met hoe het hele jaar is verlopen.”

Max Verstappen rijdt nog één Formule 3 wedstrijd voordat hij volgend jaar in Melbourne zijn Formule 1 debuut maakt, de Macau Grand Prix. Foto en quotes via Verstappen.nl

Video: Formula 3 Hockenheimring Highlights

Verstappen eindigt als 3e in FIA F3 met meeste overwinningen

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *