in

NASCAR-coureur gaat 10x over de kop op Daytona

Tijdens de NASCAR Cup Series-race op de snelle oval van Daytona ging het helemaal mis voor Ryan Preece. Zijn #41 Ford werd van achteren aangetikt tijdens het bump draften, maar de tik was dusdanig hard dat Preece de controle verloor over zijn Mustang.

De #41 spinde zijwaarts door het verkeer en in het gras, waarna er wind onder de vlakke vloer van de Ford Mustang kwam en deze het luchtruim koos in een “blowover”-crash. Bij de eerste landing hapt de raceauto in het gras, wat een reeks angstaanjagende rollen in werking zet.

In realtime duurde de crash acht seconden, maar voor Ryan Preece moet het veel langer gevoeld hebben. Uiteindelijk belandt de auto op zijn wielen en breekt er een klein brandje uit. Gelukkig waren de marshalls er snel bij om de 32-jarige coureur uit zijn benarde positie te bevrijden.

Na de crash werd Preece naar het ziekenhuis vervoerd voor nadere controle. Over eventuele verwondingen zijn geen uitspraken gedaan, maar de coureur twitterde het volgende bericht: “If you want to be a race car driver, you better be tough. Dammit. … I’m coming back.

Video: NASCAR-coureur gaat 10x over de kop op Daytona

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Porsche 911 GT3 RS vs Cayman GT4 RS vs 911 GT3 vs Cayman GT4

Porsche 911 GT3 RS vs Cayman GT4 RS vs 911 GT3 vs Cayman GT4

Rolls-Royce Phantom dief GTA

Rolls-Royce Phantom schudt politie af met klassieke GTA-truc