in

Vijf generaties Honda Civic Type R in één dragrace

De nieuwe Honda FL5 Civic Type R is de zesde generatie van de snelle hot hatch. Het begon allemaal met de EK9 in 1997, maar die generatie werd alleen in Japan geleverd. De overige vijf generaties werden wel naar Europa verscheept en staan naast elkaar in deze video van CarWow.

Nu is het natuurlijk geen verassing dat de oudere generaties in het nadeel zijn als het gaat om het vermogen. Als je naar de EP3 kijkt, zie je dat deze wordt geleverd met een 2.0-liter atmosferische viercilinder die 200 pk en 196 Nm koppel produceert. De FN2 beschikt ook nog over een atmosferische motor, maar de drie generaties daarna zijn turbocharged en de geheel nieuwe FL5 beschikt over 329 pk en 420 Nm koppel!

Het is dus geen eerlijke dragrace omdat iedere generatie steeds krachtiger wordt, maar het is wel mooi om de progressie te zien van de Civic Type R. Mede omdat ze allemaal FWD en handgeschakeld zijn. Is de nieuwste generatie Civic Type R ook het snelste? Je ziet het hieronder!

Video: Vijf generaties Honda Civic Type R in één dragrace

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 296 GTB en F12 Berlinetta maken metershoge sprong na straatrace

Ferrari 296 GTB en F12 Berlinetta maken metershoge sprong na straatrace

Chris Harris test de Aston Martin Valkyrie en AMR Pro

Chris Harris test de Aston Martin Valkyrie en AMR Pro