in

Vin Diesel krijgt SpeedKore’s 1650 pk Dodge Charger

Dominic Toretto, de rol die Vin Diesel speelt in de Fast & Furious films, heeft een grote liefde voor muscle cars. De acteur zelf heeft echter ook een passie voor dit soort auto’s dus toen Vin zijn 52e verjaardag vierde tijdens het filmen van Fast 9, besloot de crew hem een zeer speciaal cadeau te geven.

Een video die werd geplaatst op de Instagram-pagina van Diesel, toont hoe de acteur werd gefeliciteerd door de filmploeg en regisseur Justin Lin. Na een korte toespraak van Lin verschijnt er een muscle car, en niet zomaar één.

De 1970 Dodge Charger ‘Tantrum’ werd enkele jaren geleden door SpeedKore Performance werd gebouwd. De Dodge wordt aangedreven door een Mercury Marine Racing 9.0-liter V8-motor met twee turbo’s, een combinatie die goed is voor een ongelooflijke 1650 pk. Deze motor is gekoppeld aan een Tremec handgeschakelde zesversnellingsbak.

Wat deze Charger nog indrukwekkender maakt, is dat de carrosserie volledig bestaat uit koolstofvezel. Het interieur is getransformeerd en voorzien van nieuwe lederen stoelen en talloze onderdelen zijn afgewerkt in Alcantara en koolstofvezel.

Video: Vin Diesel krijgt SpeedKore’s Dodge Charger

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Amerikaan zoeft met elektrische scooter over snelweg

Amerikaan zoeft met elektrische step over snelweg

LaFerrari FXX K Evo Nordschleife Lap

LaFerrari FXX K Evo Nordschleife Lap