in

De Vision Mercedes-Maybach 6 kan bestuurd worden met een afstandsbediening

De bijna 6-meter lange Vision Mercedes-Maybach 6 is misschien wel ’s werelds langste en duurste op afstand bestuurbare auto.

De gigantische concept car is geïnspireerd op de vooroorlogse luxe auto’s. Met zijn lange motorkap, vloeiende lijnen en imposante voorkomen doet hij denken aan de sleeën van weleer. Hoewel de motorkap bijna de helft van de auto in beslag neemt herbergt deze echter niet meer dan een paar reistassen en een picknick set.

Aandrijving wordt namelijk geregeld door vier elektromotoren, voor elk wiel één, die gezamenlijk goed zijn voor 748 pk. Een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h duurt slechts 4 seconden en de topsnelheid ligt op 250 km/h. De Vision Mercedes-Maybach 6 zou een bereik hebben van tussen de 300 en 500 kilometer.

Op het Concours d’Elegance van Pebble Beach werd deze bijzondere auto onthuld en daarbij was gelijk te zijn dat hij bestuurd kan worden middels een afstandsbediening. Kan best handig zijn in een parkeergarage!

Video: Vision Mercedes-Maybach 6

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mustang vs Camaro Dragrace

Mustang-bestuurder faalt in dragrace met Camaro

Audi R8 Twin Turbo

Underground Racing geeft nieuwe Audi R8 Twin Turbo’s en 1250 pk