in

De Volkswagen Arteon in een nieuwe promovideo

Op de Autosalon van Genève presenteerde Volkswagen de geheel nieuwe Arteon, de opvolger van de CC. Volkswagen heeft nu de eerste officiële trailer van de Arteon gepubliceerd en daarin zien we de nieuwe sedan vanuit alle hoeken.

De Arteon is langer, lager en breder dan de Passat en meet 4,86 meter in de lengte, 1,87 meter in de breedte en 1,43 meter in de hoogte. Bij de introductie zijn er drie benzinemotoren beschikbaar variërend van 150 pk tot 280 pk, tevens zijn er drie dieselvarianten waarvan de krachtigste over 240 pk beschikt. De topversies zijn uitgerust met een DSG-bak en 4Motion-aandrijving.

De Volkswagen Arteon richt zijn pijlen op kopers die geïnteresseerd zijn in de BMW 4-serie Gran Turismo en de Audi A5 Sportback. Medio 2017 is hij te verkrijgen op de Nederlandse markt, prijzen zijn nog niet bekend gemaakt maar de Duitse vanafprijzen van de twee topmodellen zijn 49.325 euro en 51.600 euro. Dan weet je een beetje in welke richting je moet denken.

Video: Volkswagen Arteon

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi A4 met 2-step

Audi A4 Quattro met 2-Step Launch Control

Volkswagen Golf op de limiet

Volkswagen Golf op en over de limiet tijdens hillclimb