in

Volkswagen Arteon Shooting Brake R op de Nordschleife

Volkswagen heeft de Arteon niet alleen in een knappe Shooting Brake veranderd, maar introduceert binnenkort ook de R-versie van de stationwagen.

De Volkswagen Arteon Shooting Brake R zien we in deze video voor het eerst in actie zonder enige camouflage. Hoewel VW serieus overwoog om de Arteon R een VR6 te geven, er werden zelfs prototypes gespot met de zescilinder, koos het concern uiteindelijk toch voor de nieuwste ‘Evo4’-versie van de 2.0-liter turbomotor die in iedere snelle VW / Seat / Skoda ligt.

In de Arteon R levert de benzinemotor 320 pk en 420 Nm koppel vanaf 2.000 tpm. De krachtbron drijft alle vier de wielen aan via een DSG-versnellingsbak met zeven versnellingen. Verwacht een topsnelheid van rond de 250 km/h en een sprint van nul tot honderd in ongeveer 5 seconden.

De Arteon Shooting Brake R is met 20 mm verlaagd en beschikt over adaptieve dempers, grotere remklauwen, 20-inch wielen en een uitlaat met vier pijpen onder de achterbumper. Over bumpers gesproken, die zijn bij de R net even iets dikker dan standaard.

De nieuwe stationwagen van Volkswagen is vanaf dit najaar te koop.

Video: Volkswagen Arteon Shooting Brake R

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje Rond - BMW 540i met 405.221 km

Klokje Rond – BMW 540i met 405.221 km

De Ferrari-collectie van Bernhard ten Brinke

De Ferrari-collectie van Bernhard ten Brinke