in

Volkswagen Beetle RX Rallycross

Als je aan een rallycross wagen denkt, dan zal de Volkswagen Beetle niet als eerste in je gedachten opkomen. Vorig jaar onthulde Volkswagen de Beetle waarmee onder andere Tanner Foust en Scott Speed in actie kwamen in het Global RallyCross Championship. Hij werd van grond af aan ontwikkeld voor de rallycross en beschikt over een 600+ pk sterke viercilinder motor, een sequentiële zestraps versnellingsbak en multi-plate limited-slip differentiëlen op de voor- en achteras.

Deze vierwielaangedreven Beetle temt zelfs de meest exclusieve hypercars in een sprint naar 100 kilometer per uur, in slechts 2,2 seconden wijst de naald 100 km/h aan en niet veel later volgt 200 km/h. De grote achtervleugel, zijn lage en gestroomlijnde voorkant geven hem een betere wegligging en een agressieve uitstraling.

Na het Global RallyCross Championship moet de Beetle RX ook gaan uitkomen in het FIA World Rallycross Championship, daarvoor zien we de auto in onderstaande video een test afwerken.

Video: Volkswagen Beetle RX Rallycross

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Gallardos in de sneeuw

Lamborghini Gallardo’s in de sneeuw

Ferrari F12 Rev

Niet iedereen kan een gas gevende Ferrari F12 waarderen