in

Klokje Rond – Deze Volkswagen Golf GTI heeft 588.000 km op de teller

De derde generatie van de Volkswagen Golf GTI is niet de populairste generatie, maar toch heeft dit exemplaar meer dan een half miljoen kilometer op de teller staan en die zijn allemaal gereden door de eerste en enige eigenaar.

De 2.0-liter viercilinder 16 klepper leverde ooit 150 pk en een koppel van 180 Nm, dat zal er na 588.456 km waarschijnlijk niet meer inzitten. Belangrijker is dat de Volkswagen goed onderhouden is, nieuwe dynamo, nieuwe koelventilator, nieuwe koppelingscilinder, er is van alles aan gedaan om de levensduur zo lang mogelijk te rekken. Maar zoals we wel vaker hebben gezien in ‘Klokje Rond‘, op een gegeven moment is het op.

Na 25 jaar heeft de eigenaar dan ook besloten dat het genoeg is geweest en de Golf GTI Mk3 wordt binnenkort ingeruild op een nieuwe Golf 7. Helaas geen GTI, dat zou voor het verhaal wel mooi geweest zijn.

Video: Volkswagen Golf GTI met 588.000 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Apollo Intensa Emozione

Apollo blijft teasen met Intensa Emozione

IndyCar Sebring Test

Nieuwe IndyCars testen op Sebring