in

Volkswagen Golf op en over de limiet tijdens hillclimb

Als je meedoet aan een hillclimb kun je over het algemeen vrij aardig sturen, dat moet ook wel want de limiet is flinterdun en de vangrails en rotsen kneiterhard.

Daniel Wittwer racet met zijn Volkswagen Golf 1 in het FIA European Hillclimb Championship en perst werkelijk iedere pk uit de 2.0-liter viercilinder. De Zwitser benut iedere centimeter asfalt en gaat pas van het gas af als het echt niet anders kan waardoor de Golf vaak dansend op de limiet van zijn grip door de bocht gaat.

Deze video bevat beelden van het afgelopen hillclimb seizoen en is echt een genot om naar te kijken, het is misschien niet de snelste raceauto maar Daniel gaat tot het uiterste en dat is waar het om draait toch? Wij zien liever een coureur die het uiterste weet te halen uit een wat langzamere auto dan een coureur die half gas in een prototype rijdt.

Video: Volkswagen Golf op de limiet tijdens hillclimb

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen Arteon promo

De Volkswagen Arteon in een nieuwe promovideo

Uber-bestuurder ramt tankstation

Uber-bestuurder verliest controle en ramt tankstation